WT100

Netradiční reportáž v XARTu

Do XARTu jsem jako specialistka na sociální sítě přišla teprve nedávno a pořád se rozkoukávám. Že se ve firmě pořád něco děje, jsem věděla, ale že až v takové míře? Každý, okolo koho projdu, řeší nějakou obrovskou akci, která je zítra v plánu.

Kreativní event na míru, jubileum místní firmy, nabušený program, punc luxusu a pompéznosti, spousta vystupujících. O co jde? Tohle mě zajímá! Hned po se musím sejít s personalistkou Peťou a vysondovat od ní, na čem se to XART podílí.

A tak jsme se dnes sešly nad šálkem dobré kávy, jak je u nás v XARTu zvykem, a probraly jsme onu akci, která proběhla 30. května na zámku ve Velkém Meziříčí - oslava 30 let působení společnosti Prysmian v České republice.

Peti, tak to máte úspěšně za sebou. Klobouk dolů! Říkám si, co vše je potřeba pro uspořádání takové akce?


Deni, je toho hodně. Základním pilířem je stopro tým, o který se můžeš opřít. A za ten u nás v XARTu bych dala ruku do ohně! Dále bych určitě zmínila nadšení, chuť, představivost a kreativitu, bez kterých by to nešlo. V momentech, kdy něco nevychází podle představ, musí mít organizační tým kuráž, odhodlání, umění improvizovat, aby se z toho nezbláznil. Jo a taky je super umět zvládat stres a trochu rozumět elektřině (v případě, že vám 10 minut před začátkem akce přestane fungovat :D). No a v neposlední řadě jsou klíčovými atributy taky snaha a zkušenosti.

Tyjo, tak to je mazec! Co všechno se tam vlastně dělo?


Celá oslava se nesla v duchu Cirque du Soleil. Barvy, které podrthly atmosféru jubilea, byly černá, zlatá a bílá. Program odpoledne byl opravdu nabitý a řekla bych, že hosté se rozhodně nenudili. Naplánovali a zorganizovali jsme totiž několik aktivit:

  • Akrobaté , kteří se v průběhu dne se promenádovali na chůdách a v podvečer předvedli ohromující vystoupení.
  • Vzhledem k tomu, že na žádné akci nemůže chybět hudba, čtveřice z Fashion Strings vytvořila příjemnou kulisu.
  • Na řadu přišla i známá zpěvačka Olga Lounová, která rozezpívala a roztančila celé nádvoří.
  • Nesmíme opomenout ani čáry kouzelníka, které fascinovaly všechny přítomné, ani karikaturisty vytvářející zábavné a jedinečné portréty hostů.
  • Třešnička na dortu, laser show, plná barev a dechberoucích obrazů a zakončila oficiální část oslav.
  • Zbytek večera se nesl v duchu taneční zábavy a ochutnávky drinků.

Škoda, že jsem tam nebyla, muselo to stát za to! Máš nějakou zajímavost, kterou bys v souvislosti s oslavami vypíchla?


Zajímavé je, že nás skoro všude provázelo číslo tři. 3 měsíce příprav, 3 dny akce, 30. květen, 30 let Prysmian, 30 spolupracujících firem, 30 vystupujících, 30 obsluhujících.

A beztak 333 návštěvníků!


No, znělo by to dobře, ale bylo jich o 30 víc. Mám na tebe otázku Deni, kolik projektových hodin jsme podle tebe strávili nad přípravou eventu?

Hm, asi hodně. Vzhledem k tomu, že se to celý točí kolem čísla 3 a 30 je málo... Je to 300?


Trefa!

Obohatili jste, Peti, eventovou organizaci nějakou novinkou?


Do přípravy eventu se zapojili i naši vývojáři. Pro Prysmian naprogramovali informační kiosek, pomocí kterého mohli zaměstnanci společnosti potvrdit svou účast na akci. Po jejím skončení kiosek posloužil k získání zpětné vazby o eventu prostřednictvím dotazníků spokojenosti a společnost ho plánuje využívat i do budoucna, například na měření efektivity práce.

Taky nově měříme i výstupy - připravili jsme online dotazník pro vyjádření spokojenosti s akcí pro účastníky.

To zní super! Jak tak poslouchám, muselo to celé stát spoustu úsilí. Šla bys do toho i tak znovu?


Díky skvělému týmu, především Lucce, podpoře všech z XARTu, a hlavně kvalitnímu výběru subdodavatelů, říkám rozhodně ano! A jaký je tvůj pohled, Deni, na tento typ marketingové propagace?

Jako specialistka na sociální sítě vidím v organizaci takových eventů obrovský potenciál pro marketingovou propagaci firmy. Zaprvé zvýšení viditelnosti, především díky referencím a kontentu, který se na eventu může pořídit. Navíc obsah vytvořený přímo na akci je autentický a přirozený. A co si budeme, to lidi milují. Takové akce podle mě taky firmě umožňují přímou interakci se zákazníky. To, že se použije informační kiosek a online dotazníky, nám pomůže získat cennou zpětnou vazbu, která se dá využít k vylepšení dalších služeb.


Deni asi by ses na to zeptala, ale předběhnu tě, protože si vážím všech, kteří se do organizace jakkoliv zapojili. Obrovské díky tedy patří:

  • XART týmu.
  • Všem vystupujícím.
  • Majitelům a zaměstnancům zámku Velké Meziříčí, především oboum pánům hraběcím.
  • Celému týmu Dvojky za luxusní jídlo a skvělé pracovní nasazení po celý den.
  • Restauraci Jéčko za dotované nápoje na náměstí po celý den.
  • Policii ČR a Městské policii Velké Meziříčí za vstřícnost a konzultaci.

Super, Peti, moc děkuju za přiblížení této akce! Jsem hrdá na to, že můžu být součástí XARTu.

 

Reference:

p. Slavomíra Daňková, HR manager ve společnosti Prysmian

  • "XART nám pomohol premeniť náš koncept, predstavy a nápady na realitu. Vďaka našej spolupráci bola oslava 30 rokov spoločnosti Prysmian pompézna, velkolepá a premyslená do posledného detailu. XART už dávno nie je spoločnosťou so zameraním výhradne na IT riešenia, tlač a webový marketing. Je našim cenným partnerom pri organizovaní eventov rozneho charakteru a veľkosti."

Zaměstanci firmy Prysmian

  • "Skvělá práce."
  • "Organizačně velice povedená akce."
  • "Thank you, it was perfectly organized. I have no comment from my side."
  • "Organizace byla perfektní, chválím. Velmi se mi líbilo osobní přání pro Prysmian - Proud bez odporu a napětí jen v kabelech."
  • "Umíte!"
  • "Perfektní organizace a zajištění cateringových služeb."

p. Josef Bača, jednatel společnosti Magic Drones 

  • "Velmi děkujeme za pozvání na vaši akci. Bylo nám potěšením připravit laser show pro vašeho klienta. Opětovně kvituji skvělou organizaci, výzdobu, občerstvení pro nás účinkující, perfektní komunikaci a kompletní přístup vás, jakožto pořadatelů. Opravdu skvělé. Kdyby byli všude tak úžasní pořadatelé, bylo by to prima. Proto si vždy vážíme pořadatelů, jako jste vy. "
Zaujal tě tento článek? Sdílej ho na svém Facebooku.

Zůstaňte s námi v kontaktu

Zaujal vás tento článek?
Přihlaste se k odběru našeho e-mailového zpravodaje xNews a žádné další novinky vám neutečou!

Navštivte nás:
XART s.r.o.
Novosady 40
(vedle klubu Rock Depo)

Velké Meziříčí
Jsme vám k dispozici
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Nahoru